Middag med tjejerna

hos snyggingen Lia igår. Lillasyster Pauline var också med hon till och med hämtade mig från jobbet ca 18.25 och lämnade av mig hemma ca 23. Nästan alla tjejerna var där men inte Sofia som var i Spanien, Alva var där men hon var inte sig själv hon har varit jätte dålig i sommar, Nika som berättade att hon inte jobbar heltid längre eftersom hon också varit sjuk tidigare, vad gör man om man inte orkar jobba p.g.a sjukdom. Lilli var också där frisk som en nöt kärna och naturligtvis lilla fröken Greta hon har det inte lätt just nu men har som tur är så har hon en liten kompis i sitt liv som gärna liker fantasifulla lekar med Greta. Det är hon och jag som går hem tillsammans hon tycker inte om att vara ute sent och vill gärna ha sällskap hem. Jag somnade så fort jag la mig i sängen och tur var väl det eftersom jag bara sovit 3 timmar natten till i går, Det är tur att jag är så frisk och kry som jag är i alla fall, knät värker nätterna igenom och vissa dagar känn huvudet som det ska spricka av värk, men jag har ju också inte en utan 2 små kompisar som jag gärna träffar om jag inte jobbar eller reser hjärtegull och hjärtegryn som förutom ungen förgyller livet. Lunch 11 personer till lunch idag hos gubben vi var två som har hållit på ett par timmar med att till laga lunchen sen måste jag göra annat så jag slipper sitta med och passa upp på honom och de andra gästerna, han hade dessutom ett par damer på besök innan middagen igår det bjöds på röd vin, dom klarade sig själva men jag fick plocka bort allt efter dom innan jag gick från jobbet. Under tiden jag sitter och vilar ringer ungen och beklagar sig över CSN pengarna har inte kommi och hon tänkte handla födelsedagspresent till sin "make" och hon ska ju betala hyra framför allt nu till slutet av månaden jag kunde sätta över lite pengar så att hon kunde handla lite. Jag ska ansöka om semester ett par dagar i november och jobba ideellt några dagar och sen vill jag vara ledig runt jul om det går, det ska anstäällas en ny medarbetare på halvtid så det ska nog gå om det inte gäller för många dagar.

På resa

med wallonättlingar i lördags, jag och lilla syster Pauline, kl 8.05 åkte bussen från Odenplan, kl 10 skulle vi vara framme för kaffe på Englaro en sekelskiftes villa i Ängelsberg vi var sena redan när vi kom nästan 15 minuter så det blev en snabb kopp kaffe med världens godaste smörgås. jag handlade också en liten sak till kära mor en magnet till kylskåpet och två små tomtar till hjärtegryn och hjärtegull jag tänkte på min egen unge men hittade inget till henne. Vi fick åka färja över till Oljeön vi var två grupper som fick en otroligt intressant visning av ön och dess tidigare innevånare. Vidare till Odensnäs för lunch med kaffe det var gott och intressant en sekelskifts villa med jätte mycket möbler och lampor bevarat från förr. Resan avslutades med ett besök på Engelsbergs bruk där vi hade samma guide som på Oljeön det var otroligt vad mycket hon kunde berätta om lilla syster Pauline hade papper och penna med och skrev hela tiden 4 A4 ark tror jag att det blev och 150 bilder min kamera är på väg att gå sönder så ca 60 foton blev bra så de är ett roligt minne av en jätte intressant dag.

Gäster

kom till gubben i tisdags ca 40 stycken under tiden 15.30 till 19.30 så det var en hel del att fixa och göras iordning innan dom kom det bjöds på vin, ost mm. Som tur var var vi flera här just då, men dagen blir lång jag började kl 8.05 och slutder runt 19.30 det tar ett tag att "bli av med" alla som kommer, jag har ansvar för att ta emot dom när dom kommer och att hjälpa mäniskor över huvud taget. Det kom ett par redan vid 12 som trodde att det var rätt tid lite tidigt men det betydde at det var några mindre vid 16 tiden.jag klippte mig imåndags jag försökte redan i fredags att få med kära mor "då kunde vi åka färdtjänst taxi tillsammans men hon orkade inte så jag åkte från innerstan till huddinge sjukhus där världens bästa frissa HAR funnits hon har sålt sin salong, till en ung tjej och gamla ägaren kommer bara in på torsdagar och fredagar för att jobba lite. Det var inget fel på den nya ägaren, tvärt om hon var bra, men jag blev så snopen när hon inte var kvar. Det stora dilemmat nu är ska jag fortsätta att åka dit eller ska jag hitta någon annan lite mer hemma eller i alla fall i stockholms city. Var på IKEa i lördags och köpte nytt täcke till maken jag började med en kasse men det räckte inte och det blev ganska tungt att bära runt så jag tog en vagn, men någon snodde min vagn när jag ställde den för att gå och hämta 2 nya kuddar, jag blev så paff att jag bara satt ner på en trave förpackade hyllplan, nästan en timme innan jag orkade släpa allt till kassan, det var otroligt elakt med tanke på att jag går med kryckor fortfarande och skulle ta allt på först buss och sen tunnelbana.Snart är det lördag nu har jag löst vart vi ska åka lilla syster och jag på lördag det blir en lång dag från 8 till 18 men också jätte roligt

Sjuk

så hände det igen jag skulle jobba helg hos gubben och det gick något så när på lördagen men på söndag låg jag och spydde igen det är så tröttsamt att inte kunna planera sitt liv utan hela tiden tänka på att det inte blir för mycket att göra och jag blir sjuk, som tur är brukar det gå över på två dagar men jag kan inte ta mina tabletter och då blir jag ännu sämre. Skulle förresten gå till apoteket och hämta ut både piller åt maken och till mig själv det är så firnurligt att man kan skicka recept elektroniskt numera och det innebär att man inte vet om läkaren skrivit rätt på receptet och man har svårt att komma ihåg (i alla fall jag och maken) om man har något kvar på receptet det gäller ju ibland flera gånger. Nu hade jag i alla fall tur i morse på väg till jobbet det tog bara 45 minuter att få ett recept inte så att kön var lång det var bara en före men det strulade med datorerna det gick inte att få upp maken på skärmen och sen gick det inte att skriva ut remsor som ska sättas på pillerburken eller kartongen. när jag fått hans tabletter ville jag ha det som tar slut ocm ca 8 dagar men jag orkade inte gå igenom samma sak en gång till maken behövde sina piller till ikväll allt var slut jag har ju lite kvar av mina. Samma sak på jobbet någon hade hittat mitt namn och skrev till mig för at hon ville hälsa på gubben men det är lite svårt att fixa jag behövde mer information och jag skrev det samt när hon kunde höra av sig på telefon det hann hon inte skrev hon tillbaka och så har vi skickat 4 mail var till varandra och jag tror att hon kan komma det datumet som hon ville om inget händer det är i november så vi får se. Just nu sitter jag och jobbar eller skriver här men det är svårt att konsentrera sig för det sågas och borras i en lägenhet i närheten och det språngs någonstans i närheten vet inte riktigt var. Just sådant som jag tycker är jobbigt sen är det lite tryckt stämning på jobbet eftersom någon var tvungen att jobba istället för mig och hon hade andra saker för sig egentligen. Jag ska gottgöra lite för jag tar ett pass på söndag den här veckan. Jag ska ut och åka med lilla syster Pauline nästa helg måste bara leta reda på informationen om resan jag har glömt vart vi ska och var vi ska träffas.

RSS 2.0