Jul med barn

och alla andra syskon med respektive, syskonbarn och egen unge med make vi var hemma hos oss en enkel lunch och julklappsutdelning kaffe och en god efterrätt som syster Pauline hade med.Rödluvan skulle få ett dockskåp när hon kom hem och hon fick en docka och lite små saker till köket av maken och mig som tur är så är hon för liten att förstå att dockskåpet var hemma och väntade på henne. Jag har varit lite julledig några dagar innan jul och gjort julgodis med dottern till 6 olika personer skulle få lite av varje vi gjorde 7 olika sorter tror jag. Efter jul har jag bara sovit känns det som knappt varit ute heller bara varit. Börjat jobba igen men bara en dag och sen är jag ledig två igen det enda jag har försökt göra är skriva på bloggen men två gånger tidigare har internet bara lagt av och jag har inte kommit in igen på jätte länge. Just nu är det lite av pekfinger valsen för dagen innan julafton skadade jag min knoge på höger hand efter att ha spelat vollyboll för 25 år sedan är vissa av mina fingrar lite sneda och kan få stukninga ganska lätt och nu svullnade det upp så det såg ut som om det var brutet och ett ben stack ut, men svullnaden har gått ner och jag har lindat ringfingret ihop med långfingret. Jag ska snart ut och jobba en timme med maken p.g.a sjukdom på han jobb har han fått jobba idag igen tre gånger har han varit på jobbet en timme mellan 11-12 sen 16.00- 18.30 och nu en timme vid 24, rolig ledig dag. Men han åker bort med jobbet nästa vecka det blir roligt sova utan störning av stökiga grannar och äta god mat i tre dagar blir han borta. Chefen har just på mitt jobb sagt att vi ska göra en resa om allt går som det är tänkt till Oslo med tåg det blir "bara" två dagar men att göra något annat och ändå få betalt är helt ok allra best om man har trevliga kamrater på jobbet också, det har jag dom flesta i alla fall. Jag önska alla en trevlig fortsättning och ett gott nytt år med god hälsa. Nu går jag ut och firar 12 slaget ute på vår kyrkogård.

Posten

Läste lillasyster Paulines blogg om brevbärar strul det har vi också när vår brevbärare är ledig men om han jobbar så blir allt rätt. Han bär t.o.m ut saker som är paket och borde hämtas på posten han hade med sig 4 paket i fredags och jag mötte honom på gatan, eftersom han känner igen mig fick jag mina paket och han slapp släpa dom till min brevlåda. Vi har å andra sidan strul med postensom ligger i en ICA butik eller ska ligga i alla fall nu har dom ett utrymme som ligger på andra sidan gatan ett kvarter bort från butiken och det innebär att det alltid bara finns en person där köerna är ibland otroligt långa sen är det trappsteg och två tunga dörrar. Men franför allt är det långt bort från där vi bor maken och jag och inga bussar går heller, längdmässigt är det som från Dramaten vid Nybroplan och nästan ända bort till Djurgårdsbron ska man då hämta något som är lite tyngre så får man släpa som f-n. Dom har också dåliga öppettider aldrig en söndag som min mor kan hämta paket på och bara korta tider på lördagar och ibland har dom stängt för personalen behövs i butiken. Problemet när man ringer och påpekar detta för posten så tittar dom i sina papper och svarar att det är direkt in från gatan inga trappsteg och det är i anslutning till butiken så det är öppettidet som butiken för det står i deras papper men ingen åker ut och tittar på plats.

Vaktar dörren

jag sitter och ser till att inte för många människor befinner sig i gubbens bostad samtidigt vet inte vad det är idag men det har varit olika besök hela dagen släkt och framför allt vänner.Han har bara en trea så det måste till skohorn om många ska in och hälsa på, och alla pratar jag blir så trött i huvudet av allt sorl.Veckan har varit händelserik med stor flytt på jobbet rumbyte för efter jul ska köket och en serveringsgång byggas om, när det rör sig så mycket som det gör på jobbet behöver man lugn och ro hemma men inte det heller jag har börjat möblera om i sovrummet, gullungarna ska sova över tänkte jag båda två mellan jul och nyår. Hjärtegull ringde mig i söndags och ville prata hjärte gryn hade en kompis hemma och det var ingen av hennes vänner som kunde komma så hon var lite ledsen men det går ganska snabbt över så när vi la på luren var hon på strålande humör, det kan ha att göra med julen hom har en sak som hon önskar sig en leksak som är både leksak och går att använda på internet och den vill hon ha vilken som helst men hon vet att moster brukar ge henne vad hon vill ha jag har fått tag på en på auktion på näter jätte bra billigare än att köpa i butik och många saker kommer från usa och blir billigare än att köpa här i sverige och ändå är det nya saker. Jag brukar alltid göra något eget hemtillverkat till ungarna jag har bara svårt att hitta på vad jag ska göra

En gammal vän....

det var tjejmiddag igen i november denna gång hos mig, allt diskuteras tex tv program någon hade sett ensam mamma söker och även bonde söker vi var några som inte hade gjort det men i onsdags så läste jag kvällstidningen och såg då vem som valdes bort av en av bönderna. Namnet var bekant så jag måste se programmet och jag blev så glad att se honom det är år och dag sen jag såg honom och jag har ibland undrat hur han hade det att nu se att han vuxit upp från den söta lilla kille till en snygg man var jätte kul men jag blev så tagen när han skulle åka hem och sa att det var synd att inte bonden fick se hans rätta jag. Jag ska leta reda på honom och se om han kommer ihåg sin gamla kumpan från köket på Rederiet. Nu något helt annat hjärtegull ska ha luciatåg på sin skola hennes mamma hade lucialinne med krona eller om hon ville vara tärna det fanns också tomte dräkt och pepparkaksgumma dräkt men hon kommer hem och berättar att hon ska vara REN hennes mor säger vad ska du ha på dig då? jag vet inte?. Hjärtegull säger då det ordnar moster Augusta ring henne, snacka om tilltro till sin moster och konstigt nog så kan jag hjälpa henne för det mesta nu också.

Mina dagar

går så fort, min mormor sa alltid det att dagarna gick fort och jag svarade att hennes dagar kunde inte gå fortare än någon annans, men jag förstår henne nu jag hinner aldrig vad jag har tänkt jag måste byta rum på jobbet mitt nuvarande rum ska användas till annat så jag måste byta till ett rum som redan innehas av en annan och som innehåller en massa maskiner tex skrivare. Jag måste också se till att ensam tömma köket som ska vara tomt till trettonhelgen för att det ska renoveras. Vi ska ha julfest med knytkalas och människor har redan valt vad dom ska ha med sig det gjordes under tiden jag hade fel på min mail på jobbet och det går inte att komma åt den annat än på jobbet. Nu finns bara lax och kalkon kvar att välja till festen men vi blir 16 och kalkon till 16 personer kostar mer än rödbets sallad som någon valt?? Jag vet ändå inte om jag orkar gå det är ju till att bärja med efter jobbet kl 17 och då behöver jag ta det lungt och koppla av efter att ha kommit till 8 på morgonen. Sen är ju flytten viktigare att jag orkar planera den hela köket ska tömmas och flyttas till ett mindre kök som används till annat just nu där ska vi också sitta och äta hur det nu ska gå. Jag har just haft 6 dagars ledigt och hade tjejträff i onsdags alla kom vi var 8 st jätte kul. I torsdags började jag känna mig förkyld på kvällen och då först då blev jag tillfrågad om att hjälpa till vid en basar på lördagen men när hon som ringde hörde att jag var på väg att bli förkyld ville hon inte att jag kom (jag skulle ha gjort mackor). På fredagen kände jag mig lite bättre klipte mig men inget mer på lördag låg jag däckad jag mår ju lite skruttigt ibland och det här var en sån dag likaså söndagen sängliggande båda dessa dagar, uppe på benen på måndagen och sen tillbaka på jobbet på tisdagen, C har varit ledig 10 dagar så det är lite extra förra veckan och igår,trots att hon är hemma så är hon inte här. Hon är på möten under en och en halv dag. Vi hade sopplunch i torsdags.Jag kom redan kl 7.40 för att hinna allt men alla gäster blev jätte nöjda och 5 ville ha receptet.

RSS 2.0