Leka med elden

jag såg den tillsammans med maken och lillsyster Pauline i onsdags i Gustavsbergshamn, den var jätte bra vi tog hela paketet med man innan (jätte gott) och lillasyster bjöd på allt. Jag har sett fyra olika strindbergsdramer under sommaren först Birgitta Pelikan på Teater Moment i Gubbängen, Mäster Olof på Stadsteatern, Kamraterna på Tessinska palatset och nu Leka med elden alla var bra på olika sätt. Det har var en hel del att göra på förmiddagen i fredags så jag är helt slut ekonomi ska fixas och datorn hakade upp sig naturligtvis eftersom jag var ensam, det tog ett tag att lösa men det gick. Maken var ledig en vecka till han har jobbat en vecka och är nu ledig igen vecka 30 han och Pauline har åkt båt under stockholms broar det är alltid roligt att se stockholm på ett sätt man inte brukar. Hjärtegryn och hjärtegull blir borta två veckor till och jag saknar dom så mycket. det är ny vecka och nya saker som ska göras på jobbet mycket ska plockas fran till mitten av augusti. jag har suttit och räknat igen på gubbens ekonomi det tar en stund. Det är också en hel del som ska beställas han handlar på ett företag som kör hem allt utom mat och jag håller på att leta efter vad han vill ha just nu.

En vecka

lite drygt har gått på jobbet, ja jag jobbade hela helgen, men det är ganska roliga dagar ibland. Jag saknat samtalen vid kaffe rasten på jobbet, och arbetskamraterna.Mannen glad, fröken fin och fröken ordning vi har också haft besök två dagar av fröken noggrann. Jag hade tänkt gå på teater i fredags igen men orkade inte iväg till Gustavsberg trots att jag hade väntat så på att bussarna skulle gå igen. Jag pratade med en lilla systeristället. En timme drygt hon ska möblera om i sina barns rum, Hjärtegryn och hjärtegull dom ska byta lite möbler bl.a byta ut sängar och sätta in större skrivbord hon har lite av möblerna själv sen jag vi, jag och maken lite möbler i källaren. Vi har faktiskt sparat en hel del saker och måste ta ut allt och börja från börja och ställa in, vi fick nämnligen lite barn saker från lillasyster, lite till om/när dottern får barn, ungen som jag kallar henne. Hon är vuxen och har flyttat hemifrån för länge sedan och det kan vara dags för barn när som helst. Ja hon måste klara av skolan först hon har ett år ellet 18 månader kvar hon fick veta strax innan sommaren att hon kommit vidare på universitetet. Underbart tycker jag.  Det var mycket att ta rätt på när man varit borta ett par veckor på jobbet, trots det har det gått fort att ta rätt på det mesta. Läste hos lillasyster Pauline att hon varit på teater och att hon kommedterade skådespelare jag har träffat både Örjan Ramberg vid ett par tillfällen, han kände min granne, tack och lov så har grannen flyttat. Jag har också på mitt nuvarande jobb träffat Tommy Berggren han vet alltid bäst och lyssnar inte på vad man/jag säger trots att det var jag som visste hur man sköter maskinen han ville prova han lämnade allt i en enda röra och var inte ens tacksam för hjälp utan mest irriterad att han inte kunde få ett eget rum utan måste befinna sig i mitt (trots att jag gick därifrån till slut). Vi syster Pauline och jag var på kyrkjakt igen vi såg Ösmo kyrka den var lite men full av målningar av Albertus Pictor. Vi hittade också ett A4 papper som berättade att vid 17 års ålder så predikade August Strindberg där en av mina favorit författare jätte roligt. När batterierna tog slut i kameran ja lilla systers också passade vi på att ta affe och våffla i sockenstugan det var världens godaste våfflor tycker jag. På resan tillbaka till Stockholms innerstad vid Globen ungefär slog blixten vid vår bil, det kändes som luften gick ur en man blev alldeles matt som tur var körde inte jag utan lilla syster  

Mamma Mia

såg filmen igår med maken och syster Pauline den var jättebra och musiken som man så väl känner igen. Maken brukar aldrig vinna något (jag brukar säga att han har tur i karlek istället) men för en gång skull vann han det var utlottning av en Mamma Mia  t-shirt och en engångskamera, han vann på sitt stols nr och jag hade bestämt vem som satt var när jag delade ut biljetterna till maken och Pauline. Det är inte ofta vi maken och jag går på bio men det är roligt att se en så ny film. Jag pratade med kära mor idag på eftermiddagen och berättade då om när jag och syster Pauline var på Gröna Lund och ville ha autugrafer av Hootenanny Singers dom släppte bara upp en till bandet, jag minns inte varför jag fick gå upp till dom jag vågade inte protestera dom kunde ju sagt att ingen fick gå upp. Jag önskar bara att jag hade haft mod att säga att min sytster var ett större fan än mig hon borde få gå upp och träffa sina idoler. Vi har aldrig pratat om det här men jag känner mig efter så här lång tid jätte skyldig trots att Pauline också kunde ha sagt något men vi var väl bara nio - tio år tror jag. Vi, kära mor och jag pratade också om den gången vi såg Björn och Agneta på Skansen dom stog och tittade på apor och höll varandra i hand och pussades det var som om dom inte brydde sig om att det var människor omkring dom hade vi haft en karmera med hade vi kunnat sälja bilderna till en tidning. Det tog många månader innan det blev uppdagat att de var ett par, men på den tiden hade man inte mobiler med kamra eller ens en kamera med sig en vanlig dag på skansen.

Min semester

var kort i år men jag har hunnit med en hel del i alla fall och med tanke på förra sommaren när jag jobbade sex dagars vecka under juni, juli och augusti. jag har inte hunnit ta ut all övertid än, men jag har också jobbat lite under min  semester med att samla saker till jobbet hos gubben jag har också lämnat bort lite saker från honom på ställen jag har varit på det gäller att ta vara på chanserna.

Semestern är snart slut

men jag har gjort mycket under mina tre veckor teater i Tessinska palatset (Stockholms landshövdings arbetsplats och bostad) eller rättare sagt i trädgården, min favorit författare har skrivit Kamraterna/Marodörerna. Jag har varit på Alis, kära mors sommarhus, och nu senast i Västerås med Pauline i Gästgivargården. Vi jag, maken och Pauline tittade på kyrkor bl.a Västerås domkyrka och gods där släkten har arbetat och ställen i centrala Västerås och som dom ägt och jobbat på. Trots tre timmar på Västerås stadsarkiv med sokande på kartor och letande efter hus hann vi med en hel del kyrkor.
Vi såg Västerås domkyrka som var helt otrolig och Dingtuna kyrka med alla vackra målningar och hitade makens släkts namn på tavlor i kyrkan, vi letade också efter gravar men hittade inga som var så gamla. Pauline fyllde år en av dagarna vi var bortaså maken och jag firade henne på morgonen med kaffe och bakelse. På vägen tillbaka till Stockholm efter en god lunch på Wärdshuset Gaggeska gården på Vallby Friluftsmuseum fick vi eftermiddagskaffe hos Nicoline på Färdernegården med tårta och present till lila syster. Nicoline är så vacker som en ängel det var revligt att besöka henne. Resan hem gick fort och Pauline skulle sedan vidare hem och firas av sin familg.

RSS 2.0