Att skriva vackert

och med innehåll. Jag har alltid önskat att jag kunde skriva vackert, berkrivande men det vill sig inte riktigt. Tänk er att komma efter syster Pauline (ja jag kallar henne lilla syster för hon är lite kortare än mig) i skolan att året innan ha läst vad hon har skrivit, bara det kan ju göra att man slutar för gott hon har alltid kunnat uttrycka sig väl så som nu Nicoline har gjort i sin senaste berättelse/blogg. Jag hade dock tur jag är inte tre år yngre så jag slapp ha hennes lärare så det gick inte att upptäcka att jag var mycket sämre än syster min. Hon har alltid varit snäll mot mig som när det var natt orientering i scouterna jag är natt blind ser inte ett jota i skogen jag kunde starta före henne och sen vänta på henne så tog vi oss genom skogen. Bästa systern eller hur. Jag har också gjort andra saker med henne t.ex. åkt till England på språk resa hon var naturligtvis jätte bra på engelska och fick åka till england mellan 1:an och 2:an i gymnasiet. Sen var det min tur jag var ensam att välja särskild engelska (lite svårare) i högstadiet och blev fick gå med 30 andra elever som alla gick i samma klass jag var den enda utomstående så jag kom inte in i klassen på 3 år och därmed sa jag inget om inte läraren bad just mig. Alltså jag fick inget bra betyg i engelska och kära mor sa att om jag ville så kunde jag få åka till england för att lära mig bättre men jag var övertygad att jag inte kunde något, så jag tackade nej. Då sa kära mor att jag kunde ta med mig syster Pauline om jag ville (hon var/är smart kära mor) så att jag lättare kunde komma in i språket men återigen tackade jag nej och det är endå gången jag minns att Pauline varit arg på mig hon sa att jag inte behövde prata alls om jag inte ville. Så kom vi då till england och på kvällen gick vi och såg The great Gatsby den var lång filmen och när jag kom ut så insåg jag att filmen hade ju varit på engelska och jag hade fattat den då släppte min spärr och efter det pratade jag hur mycket engelska som helst, men lika duktig som syster Pauline är jag inte varken på att prata engelska eller att skriva vad det än gäller ett inlägg, en blogg, till skolan hon är fortfarande bäst och jag har slutat hoppas på att jag någonsin ska komma till hennes nivå med vad jag än skriver.

Fira "pappa" Sven

som fyllde på i torsdags vi köpte ost och kex och vin, han tycker om saker som man inte ska spara utan som går åt fort jag passade på att lämna av det redan på onsdagen eftersom jag blir trött ju senare det blir i veckan. Man håller på att bli gammal. Det blev inte Gröna Lund på lördag utan det blev på söndagen med maken, hjärtegryn och hjärtegull barnen var med sin mor och far på svamp promenad på lördagen "morfar" var med i skogen. Det är oförskämt tycker jag att mor och far har företräde till sina barn före moster. Men på söndagen blev det av, vi hade tur vi kom ut vid 11.55 och tog en nummer lapp för att köpa biljetter det var 61 nummer före men så hittade jag en nummerlapp som någon hade lämnat kvar det var min tur efter 1 minut vi hade handlat biljetter och åkhäfte lagom till att dom öppnade Grönan, vi börja med kärlektunnel och hjärtegryn sa att han tyckte det var läskigt naturligtvis var det inte sant han sa också att det var romantiskt med spöktunneln. Vilken tokfrans, vi tog Lustiga Huset mellan det båda åken och jag med mitt onda ben orkade nästan inte trots det tycker jag att det är roligt. Lunch och kaffe/festis och våfflor  intogs med lagom mellanrum och vi släpade runt allt som ungarna vunnit för  efter bara 30 minuter på grönan så vann hjärtegryn en liten elgitarr och hjärtegull vann gosedjur ganska många hon tog t,ex. 5 lotter och vann tre saker på dom. BRA VA!!! Deras mor är nog inte så glad hon har under sommaren rensat ur bland deras leksaker just för att mycket har vunnits på grönan under årens lopp Vi vann också 3 kilo Ahlgrens bilar så jag har redan ätit upp stor del av 2 påsar jag tog 4 stycken och barnen fick behålla 21 st deras pappa sa att tyvärr tog jag bara 4 stycken, han är rädd att barnen ska äta godis varje dag. Min egen lilla unge började skolan igår jag är så stolt hon har jobbat jätte hårt för att komma in det sista men hennes två kamrater kom inte in så hon måste leta efter någon ny att jobba med. men det ordnar sig nog. Lilla rara har också börjat plugga igen hon är en av Paulines barn vågar inte kalla dom ungar som jag gör med min egen. Jag våndas lite över utflykter jag vill göra två är 13 + 14 september och en är dagen efter med jobbet jag orkar inte hur mycket som helst och hur som helst kan jag ju inte dela på mig. Den ena resan är med Pauline och den andra är med ett gäng tjejer där är också Pauline inbjuden den resan kan nog bli av en annan helg men resan med Pauline och en massa andra som jag ej känner blir nog inte av igen. Jag funderar vad jag orkar först och främst. 

Ankeborg

var natutligtvis jätte trevligt dock lite mycket getingar jag störs inte så mycket och dom gillar inte mig i(nte som fästingar gör i alla fall.) En liten sexåring blev firad med god mat, sallad som var otroligt god och tårta och kaff, många kramar delades utoch så jagade hjärtegryn getingar med kära mors geting dödare som ett tennisracket ungefär. Det var bokbord världens längsta i söndags om det var så långt vet jag inte för många verkade inte ha kommit alls p.g.a regnet och många packade ihop redan vid 14-15 tiden jag och maken handlade lite böcker för ca 300 tillsammans några kan jag ha användning för i mitt jobb så det var givande. Nu ska vi snart möblera om hos gubben jag jobbar hos nya möbler och lite nya tavlor på väggarna. Jag håller på att tvätta igenom lite av hans saker också och lagar till om det är trasigt.Ska på Gröna lund i helgen om jag orkar det är lite struligt med tanke på mitt ben särskilt lustiga huset men det är ett måste tycker jag och hjärtegrynen. Min unge kommer hem snart från Grekland där hon och hennes make varit 10 dagar eftersom det varit en flyg olycka så väntar jag på hennes samtal


Dom är hemma nu

ja hjärtegryn och hjärtegull men min egen unge åkte på semester i 10 dagar för att sola och vila innan universitetet börjar. Jag har sovit dåligt om det beror på värken i knäna vet jag inte men jobbigt är det och trött blir jag men samtidigt är jag lycklig eftersom barnen är hemma nu, igår fick jag de skönaste kramar man kan få av en liten hjärtegull som har saknat en gammal moster, hjärtegryn var också glad han krama mig och ville berätta vad han varit med om och spela spel så allt gick på högvarv.
På lördag ska vi till ankeborg och fira hjärtegull jag har köpt en massa små saker pennor till skolan, skriv och räkneböcker så hon kan öva själv och bli bäst i klassen, tatueringar både lite skräck och lite sötare med glitter, jag har ju också målat en t-shirt till henne som vanligt jag har faktiskt gjort en år hjärtegryn också ja eller jag håller på med en just nu bara bättrar på lite. Det spelar ingen roll vad jag målar det uppskattas jätte mycket vad det än blir och kalaset ser vi fram emot länge.

Middag

ungen kom på middag på lördagen bara hon inte hennes maken han var ute och reste det finns fortfarande en massa saker kläder, skor mm kvar efter dottern och mycket av det kommer fram när hon är på besök. Hon går igenom en massa av mina gamla kläder också hon hittade t.o.m två gamla blusar som hennes mormor haft på 60 talet. Nu sak hon åka till grekland med sin make (en otroligt snäl kille). För två veckor sen köpte hon tyg för att sy en enkel klänning till sin resa den klänningen är inte gjord och tyget är lämnat till mamma som ska ha en kläning klar till fredag då dottern kommer på middag igen, jag har inte börjat på den än. det är rörigt på jobbet just nu en massa människor på besök och varor som kommer det är inte en lugn stund. Den 17 augusti är det världens längsta bokbord på drottninggatan igen jag ser fran emot det för det går att hitta så mycket bra böcker, ja hela kulturfestivalen stockholm som det heter från 12-17 augusti är intressant.

RSS 2.0